Hva er et CMS

Et CMS er et publiseringsverktøy. CMS er en forkortelse for Content Management System. Altså et system som lar deg administrere innhold.

De fleste publiseringsverktøyene er brukervennlige, og du trenger ingen forkunnskaper for å bruke dem. Det er også mange frivillige nettsamfunn som går sammen om å lage et publiseringsverktøy, for så å dele det ut gratis. For å bruke et slikt publiseringsverktøy, kreves det at du har lagringsplass på nett, ofte kalt webhotell.

Hvis du skal ha din egen webside, enten det er for deg som privatperson eller for firmaet ditt, så anbefales det på det sterkeste å bruke et open source (åpen kildekode / gratis) publiseringssystem. Gode grunner til å opprette hjemmesider med open source CMS er:

• CMS krever ingen forkunnskaper om programmering eller koding
  • Enkel og brukervennlig oppdatering til siste versjon
  • God kildekode som tar sikkerhet seriøst
  • Mange har kompetanse i å utvikle layout o.l til CMSet
  • Konsentrere seg om lage innhold / selge varer o.l